Till kvällens middag hämtar vi inspiration från Medelhavskökets utsökta smaker. Vi använder souvlakikryddor för att smaksätta vår rostade potatis, som får sällskap av lök, tomat och grekisk salladsost i ugnen och till sist vänds med färsk rucola. Vi kryddar kycklingfilé med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och bryner den i stekpannan innan den får sköta sig själv i ugnen medan vi blandar ihop kvällens sås – syrlig och svalkande citronyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
1 st
Tomat
4 g
Medelhavets Pärla
400 g
Småpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Souvlaki-kryddmix
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
40 g
Rucola
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlakikrydda och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär lök i 1 cm breda klyftor.
Skölj rucola.
Grovhacka tomat.
Halvera citron.
Smula salladsost i en liten skål.
Tillsätt lök, tomat och salladsost på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Vänd runt och rosta resterande tid.
Krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda citronsaft, yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Vänd rucola med potatis och grönsaker på plåten precis innan servering.
Lägg upp potatis, grönsaker och kyckling på tallrikar.
Servera med citronyoghurt.