Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik basilikadressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
75
Grekisk salladsost
Gurka
280
Kycklinginnerfilé
20
Valnötter
4
Kycklingbuljong
4
Medelhavets Pärla
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Gurka, piccolo
1
Citron
½
Rödlök
1
Basilika
1
Olivolja
2.5
Vatten
Finhacka tomat och gurka. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] mycket tunt. Grovhacka valnötter. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en bunke. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och buljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i 5 min eller tills allt vatten har absorberats.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Medan kycklingen steks, finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, valnötter, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över salladen och vänd runt. Blanda dressing av basilika, olivolja*, en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.
När couscousen är klar, rör ner citronzest och en nypa salt* och peppar*. Fluffa upp med en gaffel.
Fördela medelhavskyckling, couscous och grekisk sallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikadressing, och middagen är serverad.