topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

med grekisk sallad och couscous

Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik basilikadressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

2

Tomat

1

Gurka

280

Kycklinginnerfilé

4

Medelhavets Pärla

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Basilika

1

Ekologisk citron

½

Rödlök

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

2.5

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)678 kcal
Energi (kJ)2836 kJ
Fett28.39 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater47.16 g
varav socker10.3 g
Protein50.8 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat och gurka. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] mycket tunt. Riv citronzest och dela citron i klyftor. Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.  

Koka couscous
2

Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja*. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå i 5 min eller tills allt vattnet har absorberats. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Medan kycklingen steks, finhacka basilika. Blanda tomat, gurka, rödlök, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Smula över salladsost och vänd salladen. Blanda en dressing av basilika, olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Smaksätt couscous
5

När couscousen väl är klar, tillsätt citronzest, en nypa salt* och peppar*. Fluffa upp med en gaffel.

Servera
6

Fördela kyckling, couscous och grekisk sallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikadressing. Servera med citronklyfta och en klick yoghurt.