topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

med grekisk sallad och couscous

Kan hända att det inte är sommarvärme utanför, men nog tusan smakar grekiskinspirerad sallad, couscous och medelhavskryddad kyckling gott ändå. Toppa med en smakrik basilikadressing, klä kycklingen på spett för lite extra sommarkänsla, och servera familjen en färgglad middag som ger hopp om ljusare tider.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Tomat

1 st

Gurka

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Medelhavets Pärla

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Citron

½ st

Rödlök

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1.5 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)834 kcal
Energi (kJ)3489 kJ
Fett47 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater46.1 g
varav socker9 g
Protein50.2 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka tomat och gurka. 

Skär rödlök [1/2 st, 2 pers] i tunna skivor.

Dela citron i klyftor.

Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Koka couscous
2

Koka upp vatten [21/2 dl | 5 dl], kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor kastrull.

Tillsätt couscous och olivolja [1 msk | 2 msk]. Rör om, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen.

Låt stå i 5 min eller tills allt vattnet har absorberats. 

Stek kyckling
3

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och marinad i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Medan kycklingen steks, finhacka basilika. 

Blanda smulad salladsost, tomat, gurka, rödlök, en nypa salt och peppar i en salladsskål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. 

Blanda basilika, olivolja [11/2 msk | 3 msk], citronjuice, salt och peppar i en skål.

Smaksätt couscous
5

Tillsätt en skvätt citronjuice, salt och peppar till färdiglagad couscous. Rör om med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp kyckling, couscous, grekisk sallad och en klick yoghurt på tallrikar.

Ringla över basilikadressing.