Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
I den här medelhavsinspirerade rätten låter vi pastan koka direkt i tomatsåsen, vilket gör den extra krämig och smakrik. Vi kryddar med vitlök och örter och vänder den färdiga pastan med smör, spenat och ugnsbakad zucchini. Vi rostar samtidigt krutonger av pankopanerad grillost, som blir en gyllene och knaprig topping tillsammans med färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 st
Zucchini
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Medelhavets Pärla
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4 g
Rökt paprikapulver
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Basilika
½ g
Chiliflakes
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Smör (steg 5)
6.5 dl
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuk.
Under tiden, skär grillost i 2 cm stora bitar.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och olivolja [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Placera grillost på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.
TIPS: Pressa försiktigt fast pankopaneringen på osten.
Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Stel lök i 2–3 min, tills den mjuknat något.
Tillsätt vitlök, rökt paprikapulver, Vitlöksflörter, chiliflakes [1/2 paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk] och Medelhavets Pärla och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [6 1/2 dl | 13 dl], pasta och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till kastrullen.
Sänk till medelvärme och sjud i 12–14 min, tills pasta är "al dente".
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
TIPS: Tillsätt mer vatten om pasta blir för torr.
Grovhacka basilikablad.
Skölj spenat.
Tillsätt smör [2 msk | 4 msk], spenat, zucchini och en nypa salt till pastan och vänd runt tills spenat mjuknar precis innan servering.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med grillostkrutonger och färsk basilika.