topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska fisktacos

Mexikanska fisktacos

med syrlig kålsallad och cajunmajonnäs

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillabröden. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och kryddig cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex-krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, mangosalsa och koriander utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

5 g

Tex-Mex

1 st

Rödlök

1 st

Mango

1 st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3383 kJ
Energi (kcal)809 kcal
Fett28.8 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater99.6 g
varav socker26.8 g
Protein35 g
Salt4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka rödlök.

Skär jalapeno i tunna skivor.

Grovhacka koriander.

Skär lime i klyftor.

Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl, Tex-Mex och salt i en djup tallrik.

Vänd fisk i mjölet tills den är helt täckt.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda cajunmajo
4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en liten skål.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda mango, rödlök (använd mindre om du inte gillar lök), hälften av koriandern, en generös skvätt limesaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Värm tortillas
5

Blanda salladsmix, en skvätt limesaft och en sked cajunmajonnäs i en stor skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med kålsallad, fisk, mangosalsa, jalapeno och resterande koriander.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.