Mexikansk street style-majs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk street style-majs

Mexikansk street style-majs

2 portioner | med grekisk salladsost

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vi hämtar inspiration från mexikansk gatumat och lagar en fantastisk sidorätt med smaker från sydligare breddgrader – majskolvar med krämig dressing och en topping på salladsost, chiliflakes, lime och koriander.

Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Majskolv

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2719 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett40 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater79.3 g
varav socker8.8 g
Protein21.1 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Koka majs
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Halvera majs. Koka majs i 3–5 min, eller tills den är mjuk och klargul.

Häll av vattnet.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka koriander.

Halvera lime.

Smula salladsost. 

Blanda dressing
3

Blanda majonnäs, gräddfil, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Bre dressing på majs.

Servera
4

Toppa majshalvor med salladsost, chiliflakes, koriander och limesaft.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image