Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vi hämtar inspiration från mexikansk gatumat och lagar en fantastisk sidorätt med smaker från sydligare breddgrader – majskolvar med krämig dressing och en topping på salladsost, chiliflakes, lime och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Majskolv
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 g
Chiliflakes
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera majs. Koka majs i 3–5 min, eller tills den är mjuk och klargul.
Häll av vattnet.
Under tiden, finhacka koriander.
Halvera lime.
Smula salladsost.
Blanda majonnäs, gräddfil, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Bre dressing på majs.
Toppa majshalvor med salladsost, chiliflakes, koriander och limesaft.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.