Mexikansk chorizobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk chorizobowl

Mexikansk chorizobowl

med korianderris och avokado

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikanska bowl med korianderris med lime, sprödstekt chorizo, färsk avokado, gräddfil och salladslök. Så är maten färdig!

Taggar:
Enkel
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

150 g

Jasminris

1 st

Lime

1 burk

Majs

1 portionspåse

Koriander

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Avokado

5 g

Tex-Mex

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3570 kJ
Energi (kcal)853 kcal
Fett42.1 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater84.3 g
varav socker15.5 g
Protein22.3 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Tärna chorizo i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och gröna skivorna. Finhacka koriander. Häll av från majs. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i 2 cm stora bitar.

Stek chorizo
3

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo i 1-2 min.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt vitlök, majs, Tex-Mex och vit salladslök, och stek i ytterligare 2-3 min. Rör i tomatpuré och vatten *[1/2 dl | 1 dl]. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda korianderris
5

Skär lime i klyftor. Blanda färdigt ris med hälften av limejuicen och hälften av koriandern. TIPS: Skippa koriander, eller använd mindre om du inte tycker om det.

Servera
6

Lägg upp ris, chorizomix och avokado i skålar. Toppa med en klick gräddfil, grön salladslök och resterande koriander. Pressa över juice från resterande limeklyftor.