Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikanska bowl med korianderris med lime, sprödstekt chorizo, färsk avokado, gräddfil och salladslök. Så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
150 g
Jasminris
1 st
Lime
1 burk
Majs
1 portionspåse
Koriander
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Salladslök
1 st
Avokado
5 g
Tex-Mex
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna chorizo i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och gröna skivorna. Finhacka koriander. Häll av från majs. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo i 1-2 min.
Tillsätt vitlök, majs, Tex-Mex och vit salladslök, och stek i ytterligare 2-3 min. Rör i tomatpuré och vatten *[1/2 dl | 1 dl]. Smaka av med salt* och peppar*.
Skär lime i klyftor. Blanda färdigt ris med hälften av limejuicen och hälften av koriandern. TIPS: Skippa koriander, eller använd mindre om du inte tycker om det.
Lägg upp ris, chorizomix och avokado i skålar. Toppa med en klick gräddfil, grön salladslök och resterande koriander. Pressa över juice från resterande limeklyftor.