Tex-Mex-inspirerad mat brukar gå hem hos både stora och små, och denna smarriga rätt är inget undantag. Samla familjen och servera pankopanerad kyckling och gyllenrostade pommes som toppas med finriven ost. Som tillbehör gör vi en snabb sallad med morot och färsk spenat och en smakrik enchiladasås som är perfekt att doppa både kyckling och pommes i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Enchiladasås
1 st
Tomat
500 g
Potatis
5 g
Tex-Mex
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Morot
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka tomat.
Blanda tomat, enchiladasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda panko och Mamas Favorit i en tredje djup tallrik.
Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vänd den först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda morot, spenat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.
Ta ut färdiga pommes från ugnen och toppa med finriven ost. Låt smälta på potatisen.
Lägg upp kyckling, osttoppade pommes och sallad på tallrikar.
Servera med enchiladasås.