Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikansk-inspirerad bowl med korianderbulgur med lime, kryddig nötfärs, krispiga hemgjorda tortilla chips, spicy cajunyoghurt och en fräsch sallad med avokado och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
1
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5
Tex-Mex
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Koriander
1
Lime
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2
Tomat
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Avokado
½
Salt (steg 1)
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
2
Olivolja (steg 3)
Koka upp vatten [4 dl | 8 dl] i en medelstor kastrull.
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgurn är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar.
Skär lime i klyftor.
Blanda avokado, tomat, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [2 msk I 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tärna tortillas [½ paket, 2P] i 2 cm stora bitar, och stek dem i 3-4 min, vänd efter halva tiden, tills gyllene och brynta.
Lägg över dem till en tallrik med hushållspapper och strö över en nypa salt och hälften av Ay Cajun-ban. Chipsen blir spröda när de har svalnat.
TIPS: Stek i omgångar till 4P.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka koriander.
Blanda koriander och en skvätt limejuice i kastrullen med färdig bulgur.
Blanda yoghurt, resterande Ay Cajun-ba och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp nötfärs, tortilla chips, korianderbulgur och tomatsallad i skålar.
Toppa med en klick cajunyoghurt.