Mexikansk-inspirerad räkbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-inspirerad räkbowl

Mexikansk-inspirerad räkbowl

med avokado och chili- och jordnötstopping

I kväll gör vi en underbar mexikansk räkbowl, en fantastisk allt i ett-maträtt med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka basmatiris. Medan riset kokar gör vi en knaprig chili- och jordnötstopping, steker räkor med lime och Tex-Mex-kryddor och gör pico de gallo. Sedan bygger vi vår bowl med ris, räkor, pico de gallo, chili- och jordnötstopping och avokado och toppar vår färgsprakande middag med cajunyoghurt.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Jordnötter
Mjölk
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Avokado

1 st

Tomat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

150 g

Basmatiris

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflakes

½ st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till jordnötsolja

¼ tsk

Salt till jordnötsolja

¼ tsk

Socker till jordnötsolja

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till sås

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2827 kJ
Energi (kcal)676 kcal
Fett28.6 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker4.8 g
Protein23.1 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör pico de gallo
2

Under tiden, finhacka tomat, rödlök och koriander.

Skär lime i klyftor.

Blanda tomat, rödlök, koriander, limesaft, salt och peppar i en medelstor skål.

Blanda yoghurt, Ay Cajun-ba och salt i en liten skål.

Gör chili- och jordnötstopping
3

Grovhacka jordnötter.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs jordnötter i 2–3 min, tills lätt rostade.

Ta av stekpannan från värme och rör i chiliflakes, salt, socker och en nypa peppar. Lägg över till en skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered avokado
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokado med en sked, skär den i tunna skivor och krydda med en nypa salt.

Stek räkor
5

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor, Tex-Mex och salt i 1–2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta.

Tillsätt smör, vatten och en skvätt limesaft. Rör tills smör har smält och ta sen av från värme.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med pico de gallo, avokado, räkor och en klick cajunyoghurt.

Ringla limesmör från stekpannan på räkorna.

Garnera med chili- och jordnötstopping.