Mexikansk kikärtsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk kikärtsbowl

Mexikansk kikärtsbowl

med kryddad yoghurt och avokado

Laga en snabb middag med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk kikärtsbowl. Kikärtorna får den helt rätta mexikanska smaken av att rostas med vår Tex-Mex kryddblandning. Vi bygger våra bowls med fluffigt vitlöksris, kikärtor, spetskål, körsbärtomater och avokado, och så toppar vi härligheterna med kryddig cajunyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

1

Kikärtor

5

Tex-Mex

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150

Förskuren spetskål

1

Koriander

½

Lime

125

Körsbärstomater

1

Avokado

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150

Långkornigt vitt ris

2

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

½

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)649 kcal
Energi (kJ)2717 kJ
Fett21.3 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater84.4 g
varav socker8.3 g
Protein18.9 g
Salt15.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs den i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta kikärtor
2

Under tiden, häll av vätska från kikärtor, och placera dem på hushållspapper eller en kökshanduk för att torka.

Placera dem sen på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. 

Rosta i 18-20 min, tills gyllene. 

Förbered råvaror
3

Under tiden, halvera körsbärstomater.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och skär det i tunna skivor. Pressa över en skvätt limejuice och krydda med en nypa salt.

Plocka korianderblad.

Gör kålsallad
4

Blanda spetskål, limejuice [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Massera med händerna i 30 sek.

Rör i korianderblad, och tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Krydda yoghurt
5

Blanda yoghurt, rökt paprikapulver [1/2 paket, 2P] och en nypa salt i en liten skål. Tillsätt eventuellt en nypa socker.

Servera
6

Rör om i riset med en gaffel och lägg upp det i skålar. 

Toppa med kikärtor, kål, körsbärstomater och avokado.

Placera en klick yoghurt i mitten och pressa över resterande limejuice.