Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Visst kan man laga middag på runt en kvart, utan att kompromissa med smaken! Här har vi beviset – en supersmarrig laxbowl som du svänger ihop på ett kick. Vi bygger vår bowl med jasminris, som får koka med cajun- och tex-mex-kryddor för extra smak, och därefter lax som vi steker i smör och rökt paprikapulver. Sedan toppar vi med en limedoftande majssallad och en klick gräddfil och garnerar med chiliflakes för extra hetta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
½ st
Lime
5 g
Tex-Mex
1 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
1 burk
Majs
1 st
Salladslök
½ g
Chiliflakes
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, Ay Cajun-ba, Tex-Mex och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och rökt paprikapulver till pannan när det återstår 2 min av tillagningstiden. Låt smör smälta och skeda det över lax.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, grovhacka tomat.
Skär salladslök i tunna skivor.
Häll av majs.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Riv korianderblad i grova bitar.
Blanda majs, salladslök, tomat, koriander, en skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp ris och sallad i skålar.
Toppa med lax och en klick gräddfil.
Garnera med chiliflakes [1/2 påse, 2P].
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.