Ikväll lagar vi mexikanska biffar, som får den helt rätta smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi lagar även perfekt krispiga sötpotatispommes, och en ljuvlig Pico de Gallo, som är en rå salsa, gjord på rödlök, tomat, koriander, och lime. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
450
Sötpotatis
250
Nötfärs
3
Tomat
½
Rödlök
½
Ekologisk lime
1
Avokado
2.5
Tex-Mex
1
Koriander
Socker (steg 4)
½
Salt (steg 2)
1
Ägg (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene.
Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Tex-Mex [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en stor skål. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Riv limezest [1/2 st, 2P] och skär sen lime i klyftor. Blanda tomat, rödlök, limezest, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt*, peppar* och socker* .
Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en skål. Mosa med en gaffel tills mjuk. Tillsätt en generös skvätt limejuice och resterande koriander. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp sötpotatispommes, biffar och Pico de Gallo på tallrikar. Toppa biffar med mosad avokado.