topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska fisktacos

Mexikanska fisktacos

med syrlig kålsallad och kryddig cajunmajo

Ta fredagstacosen till nästa nivå med en delikatessfisk i tortillabröden. Sej är en fisk som tål att matchas med stora smaker och stingande cajunmajo, jalapeno och vår Tex-Mex-krydda är perfekta smakhöjare i denna rätt. Kålsallad, tomat, lime, koriander och rödlök utgör en fantastisk fyllning i dessa fräscha tacos, och tillsammans med den panerade sejen är det en förstklassig middag som väntar.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1 st

Lime

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

½ st

Jalapeno

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

2 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3065 kJ
Energi (kcal)733 kcal
Fett28.4 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater83 g
varav socker10.2 g
Protein34.7 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka tomat och rödlök.

Skär jalapeno i tunna skivor.

Grovhacka koriander.

Dela lime i klyftor.

Skär fisk i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl, Tex-Mex och salt i en djup tallrik.

Vänd fisk i mjölet tills helt täckt och lägg över på en tallrik.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda cajunmajo
4

Medan fisken steks, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en liten skål.

Blanda tomat, rödlök (använd mindre om du inte gillar lök), hälften av koriandern, en generös skvätt limesaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Värm tortillas
5

Blanda salladsmix, en skvätt limesaft och cajunmajo i en stor skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Bre tortillas med cajunmajonnäs och fyll dem med coleslaw, fisk, tomatsalsa, jalapeno och resterande koriander.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.