Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på mexikanska tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, kyckling stekt med mexikanska kryddor, mangosallad och gräddfilsdressing. Härliga tillbehör är stekt majs och rostad sötpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Tex-Mex
½ st
Mango
½ st
Lime
½ g
Chiliflakes
1 portionspåse
Koriander
150 g
Förskuren spetskål
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1 burk
Majs
75 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Salladslök
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 g
Rökt paprikapulver
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
450 g
Sötpotatis
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuka.
Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 1 cm bitar.
Halvera lime [½ st, 2P].
Finhacka koriander.
Blanda mango, koriander, chili [1/2 påse, 2P], en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och kål i en stor skål. Ställ åt sidan.
Blanda gräddfil, rökt paprikapulver [1/2 påse, 2P] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek majs i 4-5 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Blanda majs, salladslök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda den med salt och Tex-Mex. Stek i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Fyll tortillas med mangosallad, kyckling och gräddfil.
Lägg majs i en skål, och toppa med salladsost [½ paket, 2P] och en nypa peppar.
Servera också med sötpotatis och majonnäs.