Mexikanska rökiga kycklingtacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska rökiga kycklingtacos

Mexikanska rökiga kycklingtacos

med stekt majs och rostad sötpotatis

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på mexikanska tacos. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, kyckling stekt med mexikanska kryddor, mangosallad och gräddfilsdressing. Härliga tillbehör är stekt majs och rostad sötpotatis.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

½ st

Mango

½ st

Lime

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Koriander

150 g

Förskuren spetskål

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1 burk

Majs

75 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Salladslök

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 g

Rökt paprikapulver

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

450 g

Sötpotatis

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4373 kJ
Energi (kcal)1045 kcal
Fett36.1 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater115.9 g
varav socker22.4 g
Protein58.9 g
Salt15.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tunna klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuka.

Gör mangosallad
2

Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 1 cm bitar.

Halvera lime [½ st, 2P].

Finhacka koriander.

Blanda mango, koriander, chili [1/2 påse, 2P], en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och kål i en stor skål. Ställ åt sidan.

Blanda gräddfil, rökt paprikapulver [1/2 påse, 2P] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek majs
3

Häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek majs i 4-5 min, eller tills lätt brynt.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Blanda majs, salladslök, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. 

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda den med salt och Tex-Mex. Stek i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Värm tortillas
5

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Fyll tortillas med mangosallad, kyckling och gräddfil.

Lägg majs i en skål, och toppa med salladsost [½ paket, 2P] och en nypa peppar.

Servera också med sötpotatis och majonnäs.