Milanesisk kyckling har, som du säkert hör på namnet, sitt ursprung i den italienska staden Milano och består av kycklingfilé som paneras och steks till gyllene perfektion. Vi tillsätter vår smarriga örtkryddblandning Hello Sunrise i pankopaneringen och serverar kycklingen med rigatoni i en krämig sås med rucola, matlagningsgrädde och soltorkade tomater.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Soltorkade tomater
1 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
1 dl
Sparat pastavatten
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till mjöl
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till sås
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skölj rucola.
Skär citron i klyftor.
Finhacka soltorkade tomater.
Skär tomat i 1 cm breda klyftor.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.Krydda den med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko och Hello Sunrise i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek soltorkade tomater i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, sojasås och sparat pastavatten. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Vänd ner pasta i såsen. Krydda med en nypa salt och peppar.
Ta av pannan från värme och rör ner rucola.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp pasta på tallrikar.
Pressa över citronsaft och toppa med tomat och kyckling.
Strö över riven ost och servera med resterande citronklyftor.