topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild blomkålscurry

Mild blomkålscurry

med röda linser och söt aprikoschutney

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande blomkålscurry som serveras med en syrlig aprikoschutney och svalkande crème fraiche. Blomkålscurryn består av rostad blomkål och morot, som kokas med röda linser, kokosmjölk, vitlök och indiska kryddor.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

1 st

Morot

8 g

Milda Mahal

150 g

Basmatiris

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1 g

Chiliflakes

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Smör (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3857 kJ
Energi (kcal)922 kcal
Fett38.5 g
varav mättat27.7 g
Kolhydrater108.8 g
varav socker20.3 g
Protein26.5 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Skär morot (oskalad) i 1 cm breda halvmånar. Placera blomkål och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, hälften av Milda Mahal, salt* och peppar*. Rosta tills mjuka, 25-30 min.

Koka ris
2

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], rör och koka på låg värme under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek lök
3

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj röda linser. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek lök under omrörning tills mjuk, 4-5 min. Tillsätt vitlök, resterande Milda Mahal och en nypa chili flakes (om du gillar stark mat), och stek i 1 min.

Koka linser
4

Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong till kastrullen. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock i 10 min. Ta bort locket och sjud i ytterligare 5-6 min, tills linserna är mjuka.

Hacka koriander
5

Rör i rostade grönsaker och sojasås [1/2 paket, 2P] med de färdiga linserna. Smaka av med salt* och peppar*. Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp ris och blomkålscurry i djupa skålar. Toppa med koriander, aprikoschutney och en klick crème fraiche.