topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild blomkålscurry

Mild blomkålscurry

med röda linser och söt aprikoschutney

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande blomkålscurry som serveras med en syrlig aprikoschutney och svalkande yoghurt. Curryn består av rostad blomkål och morot som kokas med röda linser, kokosmjölk, vitlök och indiska kryddor.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

2 st

Morot

8 g

Milda Mahal

150 g

Basmatiris

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1 g

Chiliflakes

250 ml

Kokosmjölk

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Smör (steg 3)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3763 kJ
Energi (kcal)899 kcal
Fett34.4 g
varav mättat25.9 g
Kolhydrater111.4 g
varav socker24 g
Protein27.5 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 1 cm små buketter.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Placera blomkål och morot på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med lite olivolja, hälften av Milda Mahal, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta tills mjuka, 25–35 min.  

Koka ris
2

Medan grönsaker rostas, koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek lök
3

Medan ris kokar, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj röda linser.

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills mjuk.

Tillsätt vitlök, resterande Milda Mahal och en nypa chiliflakes och stek tills väldoftande, 1 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka linser
4

Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong till kastrullen.

Koka upp, sänk till låg värme och sjud under lock i 10–12 min.

Ta bort locket och sjud tills linserna är mjuka, 5–6 min.

Hacka koriander
5

Rör ner rostade grönsaker och sojasås [1/2 paket, 2P] i katrullen med färdiga linser.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp ris och blomkålscurry i djupa skålar.

Toppa med koriander, aprikoschutney och en klick yoghurt.