Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashewnötter och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Ingefära
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Morot
2 st
Tomat
1 paket
Gröna linser
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
200 ml
Kokosmjölk
1 portionspåse
Koriander
40 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 g
Chiliflakes
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl], salt* [1 /2 tsk | 1 tsk] och grönsaksbuljong. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök och vitlök. Riv morot och ingefära. Grovhacka tomat. Skölj linserna under kallt vatten*.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.
Tillsätt ingefära, vitlök, ginger ninja och currypasta. Fräs i 1 min. Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min. Smaksätt med salt* och peppar* efter behov.
Grovhacka koriander och cashewnötter.
Lägg upp ris på tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry. Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt.