Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker och ingefära. Rätten toppas med knapriga cashewnötter och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
1 st
Ingefära
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 st
Tomat
1 paket
Gröna linser
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
250 ml
Kokosmjölk
1 portionspåse
Koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
10 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finriv ingefära.
Finhacka lök.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Skölj linser i en sil under kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och tomat i 3-4 min, tills mjuk.
Tillsätt ingefära, Ginger Ninja och currypasta till stekpannan. Fräs i 1 min.
Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås [1/2 paket, 2P]. Sjud tills curryn tjocknat något, 4-5 min.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.
Lägg upp ris och curry.
Toppa med cashewnötter, koriander och en klick yoghurt.