topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild kokoscurry

Mild kokoscurry

med gröna linser och färsk koriander

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker och ingefära. Rätten toppas med knapriga cashewnötter och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Nötter
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Morot

2 st

Tomat

1 paket

Gröna linser

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

200 ml

Kokosmjölk

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

10 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Chiliflakes

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3191 kJ
Energi (kcal)763 kcal
Fett33.5 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater92.5 g
varav socker11.9 g
Protein17.6 g
Salt7.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl] och grönsksbuljong.

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt. 

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Skölj linser i en sil under kallt vatten. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs tomat och morot i 3-4 min, eller tills mjuk.

Sjud curry
4

Tillsätt ingefära, Ginger Ninja och currypasta till stekpannan. Fräs i 1 min.

Tillsätt linser, kokosmjölk, sojasås [1/2 paket, 2P] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Koka upp, och låt sedan sjuda tills curryn tjocknat något, 4-5 min.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.

Servera
6

Lägg upp ris och curry.

Toppa med cashewnötter, koriander, chiliflakes och en klick yoghurt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.