De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. I kväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. Vi toppar med lime och salladslök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
90 ml
Kokosmjölk
2 st
Morot
1 st
Pak choi
10 g
Ingefärspasta
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
30 g
Röd currypasta
150 g
Kungsräkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 g
Chiliflakes
1 st
Salladslök
1 msk
Olja till stekning
1 tsk
Socker till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär lime i klyftor.
Dela pak choi på hälften och skär i 1 cm tjocka skivor.
Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot i 3–4 min, tills mjuk.
Tillsätt pak choi och ingefärspasta och stek i 2 min, tills väldoftande.
Tillsätt currypasta och stek i ytterligare 1 min.
Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk, sojasås, socker och räkor till stekpannan, och koka upp.
Koka i 3–4 min under omrörning, tills färdiglagade.
TIPS: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Medan räkorna tillagas, koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda färdiga nudlar med curryn.
Tillsätt en skvätt limesaft och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp nudlar och röd curry i skålar.
Pressa över saft från resterande limeklyftor.
Garnera med salladslök och chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.