Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Thailand står för inspirationen till kvällens middag som består av en värmande kidneybönscurry med en mängd spännande smaker. Vi kokar citrongräsris och lagar vår curry med kokosmjölk, sojasås, spenat, lime, paprika och vår egen kryddbandning Ga-Laksa. Till sist toppar vi hela härligheten med chiliolja och en krispig blandning av rostad lök, jordnötter och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kidneybönor
200 ml
Kokosmjölk
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
150 g
Långkornigt vitt ris
8 g
Ga-Laksa
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Citrongräs
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Paprika
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 g
Chiliflakes
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1.5 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
Banka citrongräs med en träsked eller kavel.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, chiliflakes, olivolja [11/2 msk | 3 msk] och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat
Häll av och skölj kidneybönor.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika i 2–3 min, eller tills mjuk
Tillsätt Ga-Laksa och kidneybönor till stekpannan och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl].
Sänk till låg värme och sjud i 4–5 min, tills tjocknat.
Rör ner spenat och en skvätt limesaft precis innan servering.
Smaka av med salt och peppar.
Under tiden, grovhacka koriander och jordnötter.
Blanda jordnötter, koriander och rostad lök [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Lägg upp ris och curry på tallrikar.
Toppa med chiliolja och jordnötsblandning.
Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.