Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Tomat
150 g
Portabello
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
40 g
Rucola
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 dl
Vatten (steg 3)
2 msk
Smör (steg 3)
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat och svamp.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt i tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, misopasta [1/2 paket, 2P], finriven ost [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], tortelloni och smör [2 msk | 4 msk] till stekpannan, och rör om.
Sjud tills såsen tjocknar något och pastan är "al dente", 3–4 min.
Under tiden, skölj rucola.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp tortelloni i skålar.
Toppa med rucola.
Ringla eventuellt över lite olivolja.