Blandfärsbowl med mongolisk glaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blandfärsbowl med mongolisk glaze

Blandfärsbowl med mongolisk glaze

med pak choisallad och bulgur

Fluffig bulgur och brynt blandfärs spelar huvudrollerna i denna härliga bowl som blir kvällens middag. Vi vänder köttet i en smakrik glaze på soja, sweet chilisås och det kryddiga currupulvret goan xacuti och svänger ihop en sallad på pak choi, morot och syrlig limedressing med ingefära. Knapriga jordnötter med salladslök och chiliflakes blir perfekt som topping.

Allergener:
Jordnötter
Vete
Gluten
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

225 g

Nötfärs

1 st

Lime

1 st

Pak choi

10 g

Ingefärspasta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

50 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

80 g

Sweet chilisås

2 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten til bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2761 kJ
Energi (kcal)660 kcal
Fett31.2 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater67.4 g
varav socker30.2 g
Protein33.7 g
Salt8.9 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered dressing
2

Under tiden, halvera lime.

Blanda ingefärspasta, limesaft och salt i en stor skål. Ställ åt sidan.

Gör jordnötscrunch
3

Grovhacka jordnötter.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda jordnötter, salladslök och chiliflakes i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
4

Skär pak choi i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Stek färs
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt blandfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt Goan xacuti och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner sojasås och sweet chilisås. Sjud i 3–4 min, tills tjocknat och är klibbig.

Vänd ner pak choi och morot i skålen med dressing precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp bulgur, sallad och blandfärs i djupa tallrikar.

Toppa med jordnötscrunch.