Ikväll bjuder vi på en ytterst lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff! Innovativa tillbehör är ostgratinerad potatis och broccoli, och rostade morötter med citron och dragon. Vi hoppar över såsen ikväll, och serverar istället kött, potatis och grönsaker med en ljuvlig svalkande bearnaisedipp!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
250
Broccoli
2
Morot
1
Morot
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Ekologisk citron
1
Dragon
1
Schalottenlök
300
Angus ryggbiff
6
Senap
(Innehåller Senap)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 20 min.
Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Halvera morot. Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min tills möra.
Lägg över broccoli till plåten med potatis efter 20 min. Tillsätt en skvätt olivolja* och riven hårdost. Vänd och gratinera i 5-8 min eller tills osten är gyllene.
Riv citronzest. Finhacka schalottenlök och dragon. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök i 1-2 min, och ställ sen åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Blanda schalottenlök, senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragon, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Skär kött i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, rostad morot, gratinerad potatis och broccoli på tallrikar. Garnera morot med citronzest och resterande dragon. Toppa köttet med en klick bearnaisedip och servera resten vid sidan av.