Snabb chorizo- och harissaspaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Snabb chorizo- och harissaspaghetti

med mozzarella, spenat och pinjenötter

Servera en god middag på nolltid med vår smakrika chorizopasta! Vi smaksätter tomat- och spenatsåsen med harissakrydda och toppar med färsk basilika, mozzarella och pinjenötter.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

4 g

Harissakrydda

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

60 g

Spenat

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till sås

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3828 kJ
Energi (kcal)915 kcal
Fett44.4 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker17.3 g
Protein41.2 g
Salt5.5 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt.

Skölj spenat.

Häll av och riv mozzarella i bitar.

Grovhacka basilika.

3

Tillsätt harissakrydda, kycklingbuljong, krossade tomater, sparat pastavatten, socker och smör till pannan med chorizo. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner spaghetti och spenat. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Lägg upp pasta i skålar och toppa med mozzarella, pinjenötter och basilika.