topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mustig svamprisotto

Mustig svamprisotto

med tryffelolja och stekt broccolini

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Idag lagar vi en perfekt kokt risotto med champinjoner och purjolök, där riset har kvar lite tuggmotstånd. Smör och osten gör vår mustiga svamprisotto ljuvligt krämig. Vi toppar med stekt ostronskivling, stekt broccolini, tryffelolja och en knaprig hasselnötstopping med basilika och ost.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200 g

Champinjoner

100 g

Ostronskivling

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 portionspåse

Basilika

150 g

Broccolini

½ st

Citron

8 ml

Tryffelolja

2 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 1)

6 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)718 kcal
Energi (kJ)3005 kJ
Fett35.2 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater72.6 g
varav socker5.7 g
Protein23.4 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek champinjon
1

Grovhacka champinjoner.

Finhacka schalottenlök.

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt champinjoner, schalottenlök, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar, och stek i 3-4 min, eller tills mjuka. 

Tillsätt ris
2

Tillsätt ris och sojasås och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten [6 dl | 12 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. 

Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18-22 min, eller tills buljongen är absorberad och riset är 'al dente'. 

TIPS:‘Al dente’ betyder att ris är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda hasselnötstopping
3

Under tiden, skär ostronskivling i tunna skivor.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka hasselnötter och basilikablad.

Blanda hasselnötter, basilika och hälften av osten i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

Stek broccolini och ostronskivling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek broccolini i 5-6 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en ny skvätt olivolja (vid behov).

Stek ostronskivling i 3-4 min, eller tills brynt. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt smör och ost
5

Ta stekpannan av värme när risotto är färdig.

Rör i resterande ost, smör [1 msk | 2 msk] och en generös skvätt citronsaft.

Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar för torr.

Servera
6

Lägg upp svamprisotto i skålar.

Toppa med ostronskivling och ringla över tryffelolja.

Pressa citronsaft över broccolinin och lägg även upp den. 

Avsluta med att strö över hasselnötstopping.