Idag lagar vi en perfekt kokt risotto med champinjoner och purjolök, där riset har kvar lite tuggmotstånd. Smör och osten gör vår mustiga svamprisotto ljuvligt krämig. Vi toppar med stekt ostronskivling, stekt broccolini, tryffelolja och en knaprig hasselnötstopping med basilika och ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Risottoris
8
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4
Vitlöksflörter
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200
Champinjoner
100
Ostronskivling
1
Purjolök
40
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1
Basilika
150
Broccolini
½
Citron
8
Tryffelolja
2
Smör (steg 1)
6
Vatten (steg 2)
1
Smör (steg 5)
Grovhacka champinjoner.
Skölj av purjolök och skär den i tunna skivor.
Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt champinjoner, purjolök, Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar, och stek i 3-4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt ris och sojasås till stekpannan och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Rör i vatten [6 dl | 12 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp.
Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18-22 min, eller tills buljongen är absorberad och riset är 'al dente'.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att ris är genomkokt, men att det fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär ostronskivling i tunna skivor.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka hasselnötter och basilikablad.
Blanda hasselnötter, basilika och hälften av osten i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini i 5-6 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt en ny skvätt olivolja (vid behov).
Stek ostronskivling i 3-4 min, eller tills brynt. Krydda med salt och peppar.
Ta stekpannan av värme när risotton är färdig.
Rör i resterande ost, smör [1 msk | 2 msk] och en generös skvätt citronsaft.
Krydda generöst med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar för torr.
Lägg upp svamprisotto i skålar.
Toppa med ostronskivling och ringla över tryffelolja.
Pressa citronsaft över broccolinin och lägg även upp den.
Avsluta med att strö över hasselnötstopping.