”Naken” blandfärsburgare och lökrelish
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
”Naken” blandfärsburgare och lökrelish

”Naken” blandfärsburgare och lökrelish

med regnbågspommes och burgardressing

En naken burgare? Det är inte så konstigt som det låter, utan helt enkelt en burgare utan bröd. Men oroa dig inte – vi serverar den goudatoppade biffen med både karamelliserad lök, pommes och en hemmagjord dressing, så du blir garanterat både mätt och belåten.

Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur
Mjölk
Senap
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Rödbeta

1 st

Rödlök

25 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

1 st

Tomat

100 g

Romansallad

250 g

Blandfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

1

Ägg till biffar

¼ tsk

Salt till biffar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4039 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett65.7 g
varav mättat23.8 g
Kolhydrater61.5 g
varav socker19.5 g
Protein41 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt umamisås, smör, vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. Ställ åt sidan i en skål.

Förbered grönsaker och biffar
3

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.

Blanda blandfärs, ägg, ströbröd, hälften av Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person).

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme (torka ur den först).

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

Toppa biffar med gouda och täck med lock i 30 sek, eller tills osten har smält.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Använd folie om du inte har ett lock.

Blanda dressing
5

Under tiden, blanda majonnäs, resterande Hello Sunrise och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp pommes, sallad och tomater på tallrikar.

Toppa sallad med biffar och karamelliserad lök.

Servera med en klick burgardressing.