En naken burgare? Det är inte så konstigt som det låter, utan helt enkelt en burgare utan bröd. Men oroa dig inte – vi serverar den goudatoppade biffen med både karamelliserad lök, pommes och en hemmagjord dressing, så du blir garanterat både mätt och belåten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
1 st
Morot
1 st
Rödbeta
1 st
Rödlök
25 g
Umamisås
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)
1 st
Tomat
100 g
Romansallad
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
8 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
1
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis, morot och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt umamisås, smör, vatten, socker och salt och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat. Ställ åt sidan i en skål.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.
Blanda blandfärs, ägg, ströbröd, hälften av Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (1 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme (torka ur den först).
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
Toppa biffar med gouda och täck med lock i 30 sek, eller tills osten har smält.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Använd folie om du inte har ett lock.
Under tiden, blanda majonnäs, resterande Hello Sunrise och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp pommes, sallad och tomater på tallrikar.
Toppa sallad med biffar och karamelliserad lök.
Servera med en klick burgardressing.