Servera middag på två röda med denna brutalt goda nudelwok! Här kombinerar vi enkla ingredienser och skapar stora smaker i en handvändning. Med toppings som knapriga jordnötter, fräsch koriander och enkelstekt ägg kommer du servera en fullpoängare till middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Koriander
200
Nudlar
8
Grönsaksbuljong
200
Skogschampinjoner
1
Röd paprika
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Röd chili
25
Honung
60
Spenat
1
Lime
10
Sesamfrön
20
Jordnötter
2
Ägg
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tillsätt kokande vatten, nudlar [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong i en kastrull och låt koka i 6-7 min tills nudlarna är mjuka. Häll av vattnet, lägg tillbaka nudlarna i kastrullen och ringla över en skvätt olivolja*.
Kvarta svamp. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Kärna ur och finhacka chili (stark!). Pressa vitlök. Skala och finriv ingefära. Blanda ingefära [1/2 st, 2 pers], vitlök, chili [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers], soja, honung, en nypa salt och peppar till en dressing.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs svamp i 4-6 min. Tillsätt paprikastrimlor och woka i ytterligare ca 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Sänk till medelvärme och rör ner nudlarna i stekpannan. Woka i 2-3 min, tillsätt dressingen och rör om. Rör ner spenaten och sesamfröna. Ta av stekpannan från värmen och täck så att maten håller sig varm.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek ägg* på ena sidan så att vitan stelnar men gulan är lös inuti - sunny side up. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter.
Fördela nudelwoken mellan era tallrikar. Strö över jordnötter, koriander och resterande chili. Pressa över en skvätt limejuice efter tycke och smak.