topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nudelwok med kyckling

Nudelwok med kyckling

broccoli, honungs- och ingefärsdressing

.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Broccoli

1

Vitlöksklyfta

1

Salladslök

1

Röd chili

100

Nudlar

Strimlad kycklinglårfilé

1

Ingefära

1

Lime

25

Honung

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)62 kcal
Energi (kJ)260 kJ
Fett0.09 g
varav mättat0 g
Kolhydrater13.65 g
varav socker10.1 g
Protein1.44 g
Salt1.9 g

Instruktioner

1

Dela broccoli i små buketter och tärna stjälken. Finhacka vitlök. Kärna ur och skiva chili tunt. Grovhacka salladslöken.  

2

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll över det kokande vattnet i en kastrull. Tillsätt nudlar och en generös nypa salt*. Koka nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i 4-5 min. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket! 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 1-2 min. Tillsätt broccoli och vitlök och stek 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör i hälften av chilin och salladslöken. Stek i ytterligare 3-4 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Dela lime i klyftor. Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers]. 

5

Blanda ingefära, honung, soja och limejuice [1/2 lime, 2 pers | 1 lime, 4 pers] till en dressing.

6

Fördela nudlarna mellan era tallrikar. Toppa med kyckling och broccoli. Ringla dressingen över och garnera med chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.