.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Broccoli
1
Vitlöksklyfta
1
Salladslök
1
Röd chili
100
Nudlar
Strimlad kycklinglårfilé
1
Ingefära
1
Lime
25
Honung
Dela broccoli i små buketter och tärna stjälken. Finhacka vitlök. Kärna ur och skiva chili tunt. Grovhacka salladslöken.
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Häll över det kokande vattnet i en kastrull. Tillsätt nudlar och en generös nypa salt*. Koka nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] i 4-5 min. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i 1-2 min. Tillsätt broccoli och vitlök och stek 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör i hälften av chilin och salladslöken. Stek i ytterligare 3-4 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Dela lime i klyftor. Skala och finriv ingefära [1/2 st, 2 pers].
Blanda ingefära, honung, soja och limejuice [1/2 lime, 2 pers | 1 lime, 4 pers] till en dressing.
Fördela nudlarna mellan era tallrikar. Toppa med kyckling och broccoli. Ringla dressingen över och garnera med chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.