Vi kan inte få nog av det asiatiska kökets fantastiska smakkombinationer, och känner du som oss kommer du älska denna nudelwok! På under halvtimmen är middagen klar - fantastisk sötsur marinad med färsk ananas i centrum som du steker strimlad fläskytterfile i. Tillsammans med wokade grönsaker och nudlar att vira upp på gaffeln med sesamfrön som trevlig crunch blir varje tugga en syndigt god njutning.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
10
Sesamfrön
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Grön paprika
1
Morot
50
Ananas
300
Fläskkotlett hel
25
Ketchup
200
Nudlar
4
Socker
2
Vatten
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Finhacka vitlök. Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär oskalad morot i halvmånar. Skär köttet i 1 cm tjocka strimlor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda sojasås, vitlök, ketchup, ananas, socker*, vatten* (se ingredienslistan), limezest, en skvätt limejuice och hälften av sesamfröna i en skål.
Tillsätt nudlarna [1/2 paket, 2 pers] och en nypa salt* till det kokande vattnet och låt koka i 8-9 min, eller tills de är 'al dente'.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Woka paprika och morot i 4-5 min. Lägg över grönsakerna i en skål och täck över så de håller sig varma.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna och stek köttstrimlorna i 3-4 min, eller tills de är genomstekta. Tillsätt den sötsura såsen och stek under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat och strimlorna är klibbiga. Tillsätt grönsakerna och rör om ordentligt. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa i mitten.
Fördela nudlar, grönsaker och sötsurt fläskkött med ananas mellan era tallrikar. Toppa med resterande sesamfrön och servera med limeklyftor vid sidan av.