Het och färgstark vardagsmiddag med basmatiris, selleri, salladslök, paprika, tomatpuré samt vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Detta goda cajun-ris tillagar du på under 45 min och serverar det sedan med avokado och svalkande yogurt. Ay Cajun-ba det smakar gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Paprika
1
Avokado
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
½
Tomatpuré
1
Bladpersilja
150
Basmatiris
1
Salladslök
2
Tomat
20
Sriracha
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
3
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 2)
Skär selleri [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm strimlor.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek salladslök, tomat, selleri och paprika med en nypa salt i 4-5 min.
Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P], sriracha och Ay Cajun-ba och stek i ytterligare 1-2 min.
TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt den försiktigt medan du smakar.
Tillsätt ris, vatten [3 dl | 6 dl], grönsaksbuljong och sojasås och koka upp.
Sänk till låg värme och sjud i 10-12 min, tills riset är mjukt.
Under tiden, finhacka persilja.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och skär det i tunna skivor.
Smaka av cajun-ris med salt och peppar och rör i persilja.
Lägg upp cajun-ris i skålar och ringla över yoghurt.
Toppa med avokadoskivor.