One-pot cajun-ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
One-pot cajun-ris

One-pot cajun-ris

med stekta grönsaker och krämig avokado

Het och färgstark vardagsmiddag med basmatiris, selleri, salladslök, paprika, tomatpuré samt vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Detta goda cajun-ris tillagar du på under 45 min och serverar det sedan med avokado och svalkande yogurt. Ay Cajun-ba det smakar gott!

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Paprika

1

Avokado

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

½

Tomatpuré

1

Bladpersilja

150

Basmatiris

1

Salladslök

2

Tomat

20

Sriracha

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2642 kJ
Fett22.2 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater84 g
varav socker22 g
Protein14.3 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär selleri [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm strimlor. 

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek salladslök, tomat, selleri och paprika med en nypa salt i 4-5 min.

Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P], sriracha och Ay Cajun-ba och stek i ytterligare 1-2 min.

TIPS: Sriracha är starkt, så tillsätt den försiktigt medan du smakar. 

Koka ris
3

Tillsätt ris, vatten [3 dl | 6 dl], grönsaksbuljong och sojasås och koka upp.

Sänk till låg värme och sjud i 10-12 min, tills riset är mjukt.

Förbered persilja och avokado
4

Under tiden, finhacka persilja.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och skär det i tunna skivor.

Tillsätt persilja
5

Smaka av cajun-ris med salt och peppar och rör i persilja.

Servera
6

Lägg upp cajun-ris i skålar och ringla över yoghurt.

Toppa med avokadoskivor.