Tandoorikryddad kycklingburgare i naanbröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tandoorikryddad kycklingburgare i naanbröd

Tandoorikryddad kycklingburgare i naanbröd

med het myntayoghurt och sötpotatispommes

Hamburgare kanske inte är något du förknippar med det indiska köket – men det är dags att tänka om! På dagens meny står nämligen tandoorikryddad kycklingburgare som serveras med grönsaker och aprikosdressing i naanbröd. Vi hinner också rosta sötpotatispommes som toppas med jordnötter och het myntayoghurt.

Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Vete
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Jalapeno

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Milda Mahal

2 st

Naanbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)

1 st

Tomat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4460 kJ
Energi (kcal)1066 kcal
Fett39.1 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater118 g
varav socker17.7 g
Protein55.8 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda dressing
2

Under tiden, dela upp mynta och koriander. Finhacka mynta.

Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Blanda hälften av yoghurten, aioli, mynta, jalapeno, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Blanda resterande yoghurt, aprikoschutney, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Skär rödlök i tunna ringar.

Stek kyckling
4

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda med Milda Mahal, salt och en nypa peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Tillsätt smör och vänd kyckling i smält smör.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered topping
5

Under tiden, fukta naanbröd med vatten. Värm i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

Grovhacka tomat.

Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med en kavel.

Riv korianderblad i grova bitar.

Servera
6

Halvera naanbröd och bre de större halvorna med aprikosdressing.

Fyll naanbröd med kyckling, gurka, rödlök och hälften av koriandern.

Lägg upp naanburgare och sötpotatispommes på tallrikar.

Toppa pommes med tomat, jordnötter, resterande koriander och myntayoghurt.