Glöm färdiga fiskpinnar från affären – i kväll gör vi dem själva! Våra hemmalagade fiskpinnar steks gyllene och får extra god smak av persiljepanering. Som tillbehör serverar vi ugnsrostade pommes frites, en krispig sallad med äpple, morot och spenat och en klick remouladinspirerad sås som kronan på verket.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Dill
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
7.5 g
Senap
(Innehåller Senap)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Bladpersilja
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
1 st
Morot
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 st
Ägg (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka dill.
Blanda dill, majonnäs, senap [1/2 paket, 2P] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
Skölj spenat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Placera spenat, morot, äpple, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.
Blanda ihop precis innan servering.
Under tiden, finhacka persilja.
Skär varje fiskfilé på längden i 3 lika stora bitar på en separat skärbräda och krydda med salt.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Häll panko och persilja i en tredje djup tallrik.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt mer olja om fisken fastnar i stekpannan.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk, sallad och pommes på tallrikar.
Servera med en klick remouladinspirerad sås.