topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Örtiga fiskpinnar

Örtiga fiskpinnar

med remoulad-inspirerad sås och pommes frites

Glöm färdiga fiskpinnar från affären – i kväll gör vi dem själva! Våra hemmalagade fiskpinnar steks gyllene och får extra god smak av persiljepanering. Som tillbehör serverar vi ugnsrostade pommes frites, en krispig sallad med äpple, morot och spenat och en klick remouladinspirerad sås som kronan på verket.

Taggar:
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Dill

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

7.5 g

Senap

(Innehåller Senap)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Bladpersilja

30 g

Spenat

1 st

Äpple

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 st

Ägg (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3240 kJ
Energi (kcal)774 kcal
Fett33.5 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker15 g
Protein35.6 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda sås
2

Under tiden, finhacka dill.

Blanda dill, majonnäs, senap [1/2 paket, 2P] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Placera spenat, morot, äpple, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Blanda ihop precis innan servering.

Panera fisk
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär varje fiskfilé på längden i 3 lika stora bitar på en separat skärbräda och krydda med salt.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Häll panko och persilja i en tredje djup tallrik.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt mer olja om fisken fastnar i stekpannan.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, sallad och pommes på tallrikar.

Servera med en klick remouladinspirerad sås.