Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök och persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen i kväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Rödbeta
2 st
Morot
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
30 g
Spenat
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Palsternacka
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till panering
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, riven ost, panko, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och krydda den med salt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Bre senap på ovansidan av kycklingen. Strö pankomix över senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar.
Tillaga kyckling i ugnen tills paneringen är gyllene och kycklingen genomstekt, 12–15 min.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj spenat.
Blanda gräddfil, resterande persilja, resterande vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Precis innan servering, blanda spenat med rotfrukterna på plåten.
Lägg upp rotfrukter, kyckling och persiljedressing på tallrikar.