Ost- och senapspanerad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost- och senapspanerad kycklingfilé

Ost- och senapspanerad kycklingfilé

med rostade rotfrukter och persiljedressing

Kyckling igen? Ingen fara, vi vågar nästan lova att kvällens innovativa sammansättning kommer att överraska hela familjen! Vi bakar kyckling med senap, panko, ost, vitlök och persilja, tills den är krispig och gyllene. Vi hoppar över potatisen i kväll, och rostar istället rödbeta, palsternacka och morot. Vi serverar den spännande kycklingen, och de rostade rotfrukterna med en ljuvligt krämig persiljedressing med gräddfil och vitlök.

Taggar:
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödbeta

2 st

Morot

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Palsternacka

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2474 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett25.2 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater45.7 g
varav socker24.3 g
Protein46.5 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

Förbered panering
2

Under tiden, finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda hälften av vitlöken, hälften av persiljan, riven ost, panko, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och krydda den med salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillaga kyckling
4

Bre senap på ovansidan av kycklingen. Strö pankomix över senapen och pressa lätt med baksidan av en sked så att den fastnar.

Tillaga kyckling i ugnen tills paneringen är gyllene och kycklingen genomstekt, 12–15 min.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda dressing
5

Skölj spenat.

Blanda gräddfil, resterande persilja, resterande vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Precis innan servering, blanda spenat med rotfrukterna på plåten.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, kyckling och persiljedressing på tallrikar.