Alltså kolla in så gott! Fylld kycklingfilé med krämig salladsoströra är en vinnande kombination och smakar gudomligt ihop med ugnsrostade grönsaker blandade med couscous. En enkel rätt att sno ihop och som sköter sig själv i ugnen - en ruskigt god middag alla veckans dagar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Schalottenlök
300
Kycklingbröstfilé
4
Kycklingbuljong
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2
Morot
1
Paprika
1
Bladpersilja
1
Ekologisk citron
2
Mjölk
2
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Grovhacka morot, schalottenlök och paprika. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper (lämna lite plats till kycklingfiléerna). Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min.
Finhacka persilja, vitlök och salladsost. Blanda vitlök, salladsost, mjölk*, hälften av persiljan samt en nypa salt* och peppar* i en skål - mosa lite extra med en gaffel om du vill ha röran helt slät. Lägg kycklingen i en fryspåse och banka ut tills de är ca 2 cm jämntjocka. Dela filéerna horisontellt utan att skära igenom - som en bok.
Fyll kycklingfiléen med 1 msk ostkräm. OBS! Använd alltid en ren sked för varje gång du fyller kycklingen så att ostkrämen inte kontamineras av bakterier från den råa kycklingen. Fäll ihop filéen och krydda ovanpå med en nypa peppar*. Placera den på plåten med grönsakerna. Rosta i mitten av ugnen tills genomstekt, 12-14 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv citronzest tills du har en generö nypa och dela citron i klyftor. Blanda couscous, citronzest och kycklingbuljong i stor bunke. Rör ner kokande vatten* (se mängd i ingredienslistan). Täck bunken och låt couscousen stå i 5-6 min, eller tills den har absorberat vattnet. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Blanda rostade grönsaker och en generös skvätt citronjuice med couscousen när den är klar. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela grönsakscouscous och ostfylld kycklingfilé mellan era tallrikar. Ringla över resterande saft från plåten. Pressa lite citronjuice över rätten och servera med resterande ostkräm vid sidan av.