Ostpanerad örtkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ostpanerad örtkyckling

med spaghetti i tomatsås och rucolasallad

Gör både barn och vuxna glada med en rätt som garanterat uppskattas av alla åldrar! Vi lagar gyllenstekt ost- och pankopanerad kyckling och serverar den med spaghetti i en härlig tomatsås med örtkryddor och färsk persilja. Färsk rucola i citrondressing ger en perfekt syrlig kontrast till panering och pasta.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Bladpersilja

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Medelhavets Pärla

½ st

Citron

40 g

Rucola

½ paket

Krossade tomater

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Lök

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3631 kJ
Energi (kcal)868 kcal
Fett29.3 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater88.4 g
varav socker12.8 g
Protein60.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka persilja.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, hälften av persiljan, hälften av osten och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik.

Krydda kyckling med salt och peppar. Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

Medan kyckling steks, finhacka lök.

Placera brynt kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 7–8 min, tills genomstekt.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

4

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök i 1–2 min, eller tills lätt genomskinlig.

Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], resterande persilja, sparat pastavatten, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk].

Sjud i 2–3 min. Vänd ner färdig pasta.

5

Medan pasta sjuder, skölj rucola.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Vispa ihop citronsaft [1/2 msk | 1 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och peppar i en liten skål.

6

Lägg upp panerad kyckling, pasta och rucola på tallrikar.

Ringla citrondressing över rucola.

Toppa pasta och rucola med resterande riven ost.