Gör både barn och vuxna glada med en rätt som garanterat uppskattas av alla åldrar! Vi lagar gyllenstekt ost- och pankopanerad kyckling och serverar den med spaghetti i en härlig tomatsås med örtkryddor och färsk persilja. Färsk rucola i citrondressing ger en perfekt syrlig kontrast till panering och pasta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Bladpersilja
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 g
Medelhavets Pärla
½ st
Citron
40 g
Rucola
½ paket
Krossade tomater
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Lök
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Ägg (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka persilja.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, hälften av persiljan, hälften av osten och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny djup tallrik.
Krydda kyckling med salt och peppar. Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.
Medan kyckling steks, finhacka lök.
Placera brynt kyckling på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 7–8 min, tills genomstekt.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek lök i 1–2 min, eller tills lätt genomskinlig.
Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter, Medelhavets Pärla [1/2 paket, 2P], resterande persilja, sparat pastavatten, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk].
Sjud i 2–3 min. Vänd ner färdig pasta.
Medan pasta sjuder, skölj rucola.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Vispa ihop citronsaft [1/2 msk | 1 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp panerad kyckling, pasta och rucola på tallrikar.
Ringla citrondressing över rucola.
Toppa pasta och rucola med resterande riven ost.