Ostpanerad örtkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ostpanerad örtkyckling

med spaghetti i tomatsås och rucolasallad

Gör både barn och vuxna glada med en rätt som garanterat uppskattas av alla åldrar! Vi lagar gyllenstekt ost- och pankopanerad kyckling och serverar den med spaghetti i en härlig tomatsås med örtkryddor och färsk persilja. Färsk rucola i citrondressing ger en perfekt syrlig kontrast till panering och pasta.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 portionspåse

Bladpersilja

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Medelhavets Pärla

½ st

Citron

40 g

Rucola

½ paket

Krossade tomater

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Lök

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3631 kJ
Energi (kcal)868 kcal
Fett29.3 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater88.4 g
varav socker12.8 g
Protein60.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta [1/2 paket, 2P] och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Finhacka persilja. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en liten skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av persiljan och hälften av osten i en ny liten skål. Krydda kött med salt* och peppar*. Doppa kött i ägg och sen i pankomix. Ställ panerat kött åt sidan, redo att stekas.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Stek i omgångar om de inte får plats. Skölj av stekpannan. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

4

Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, resterande persilja, vatten* [½ dl | 1 dl], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt* till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Rör i färdig pasta.

5

Halvera citron [1/2 st, 2P]. Vispa ihop citronjuice [1/2 msk | 1 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Skölj rucola.

6

Lägg upp örtpanerad fläskkotlett och pasta på tallrikar. Lägg upp rucola vid sidan av och ringla över citrondressing. Strö över resterande ost.