Gör både barn och vuxna glada med en rätt som garanterat uppskattas av alla åldrar! Vi lagar gyllenstekt ost- och pankopanerad kyckling och serverar den med spaghetti i en härlig tomatsås med örtkryddor och färsk persilja. Färsk rucola i citrondressing ger en perfekt syrlig kontrast till panering och pasta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Bladpersilja
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2 g
Medelhavets Pärla
½ st
Citron
40 g
Rucola
½ paket
Krossade tomater
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Lök
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Ägg (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta [1/2 paket, 2P] och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka persilja. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en liten skål. Blanda panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av persiljan och hälften av osten i en ny liten skål. Krydda kött med salt* och peppar*. Doppa kött i ägg och sen i pankomix. Ställ panerat kött åt sidan, redo att stekas.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Stek i omgångar om de inte får plats. Skölj av stekpannan. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, resterande persilja, vatten* [½ dl | 1 dl], socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt* till stekpannan. Sjud i 2-3 min. Rör i färdig pasta.
Halvera citron [1/2 st, 2P]. Vispa ihop citronjuice [1/2 msk | 1 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Skölj rucola.
Lägg upp örtpanerad fläskkotlett och pasta på tallrikar. Lägg upp rucola vid sidan av och ringla över citrondressing. Strö över resterande ost.