Pad thai-inspirerade räkor och nudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai-inspirerade räkor och nudlar

Pad thai-inspirerade räkor och nudlar

med gyoza och asiatisk dressing

Pad thai är en klassisk nudelrätt från Thailand och omåttligt populär som gatumat. Vi lagar den med udonnudlar, räkor och grönsaker i en smakrik sås med sweet chili och soja och serverar vår pad thai med stekta grönsaksgyoza.

Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Thaibasilika

300 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur)

½ g

Chiliflakes

1 st

Lime

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

100 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller Soja, Vete, Gluten Kan innehålla Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

20 g

Asiatisk dressing

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till sallad

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Ketchup till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till räkor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3384 kJ
Energi (kcal)809 kcal
Fett26.7 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater102.9 g
varav socker28.6 g
Protein35.7 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Rosta jordnötter
2

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek jordnötter i 2–3 min, eller tills lätt rostade. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, tills väldoftande.

Lägg över i en skål och blanda med chiliflakes. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek gyoza
3

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 1–2 min, eller tills botten är gyllenbrun.

Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills genomvarma.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Stek räkor
4

Under tiden, skär paprika och salladslök i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

Hetta upp olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3–4 min, tills mjuka.

Tillsätt räkor och salladslök och stek i ytterligare 3–4 min, tills räkor är genomstekta.

Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: 1) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 2) Använd fler stekpannor vid behov.

Laga pad thai-sås
5

Skär lime i klyftor.

Blanda sweet chilisås, fisksås, en skvätt limesaft, ketchup, socker och en nypa peppar i en liten skål.

Sänk till medelvärme och rör ner nudlar och pad thai-sås i stekpannan med räkor och grönsaker.

Stek i 1 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp pad thai-nudlar i djupa tallrikar, toppa med resterande limesaft och garnera med jordnötter och koriander.

Servera med gyoza toppade med asiatisk dressing.