Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. I kväll består den av gurka, tomat, rödlök, persilja och mynta och blir ett perfekt komplement till vår panamatkryddade torsk som vi steker gyllene och mör. Vi serverar vår tabbouleh och torsk med en svalkande vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta
1 portionspåse
Bladpersilja
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
4 g
Panamat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Vitlöksklyfta
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med lite hushållspapper, och krydda med Panamat och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka gurka, tomat och rödlök [½ st, 2P].
Grovhacka persilja och myntablad.
Rör i gurka, tomat, rödlök, persilja, mynta, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen med färdig bulgur.
Lägg upp tabbouleh i djupa tallrikar.
Toppa med panamatkryddad torsk.
Ringla över vitlöksyoghurt.