Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga kryddblandning Medelhavets Pärla. Klassiska tillbehör är kokt potatis och en ljuvligt krämig sås. Vi serverar kvällens härligheter med en färgstark sallad med tomat, rucola och balsamvinäger, och så toppar vi med färska persiljeblad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Skivad fläskkotlett
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
4
Medelhavets Pärla
500
Potatis
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
40
Rucola
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Bladpersilja
1
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär potatis (oskalad) i kvartar.
Koka potatis i 11-13 min, tills de enkelt kan delas med en kniv.
Medan potatis kokar, vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.
Blanda panko, Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kött i ägg och sen i pankomix.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Stek i omgångar vid behov.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Medan kött steks, skär tomat i klyftor.
Skölj rucola.
Plocka persiljeblad.
Blanda balsamvinäger, olivolja [1 msk I 2 msk] och en nypa salt i en skål. Rör i tomat och rucola precis innan servering.
Häll av vatten från kokt potatis och låt dem rinna av i en sil.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och tillsätt mornaysås. Värm i 1-2 min, tills uppvärmt.
Lägg upp potatis, kött, mornaysås och sallad på tallrikar.
Toppa med nymalen peppar och persiljeblad.