Den krispiga pankopanerade grillostburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majonnäs är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Panamat
1
Äpple
75
Strimlad salladsmix
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1
Ägg (steg 2)
2
Vetemjöl (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.
Skär grillost i 4 skivor på längden (2 per person). Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, Panamat och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik. Vänd ost i mjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix.
Placera panerad ost på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Sätt in plåten med grillost när det återstår 10 min av klyftpotatisens tillagningstid. Tillaga ost i 10 min, tills den är gyllene.
Skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmt, när det återstår 4 min av ostens och klyftpotatisens tillagningstid.
Dela burgerbröd på mitten och bre resterande majonnäs på bröden. Toppa med panerad ost och äppelslaw. Servera med pommes och resterande äppelslaw.