I kvällens recept har halloumi huvudrollen, och vi bjuder på en fantastisk smakupplevelse när vi panerar den goda osten i panko och vår underbara kryddblanding som vi kallar för Vitlöksflörter. Vi svänger även ihop en krämig potatissallad med crème fraiche, rädisa, schalottenlök och spenat, och så toppar vi med färsk dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
125
Rädisor
1
Schalottenlök
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1
Dill
200
Halloumi
4
Vitlöksflörter
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Ekologisk citron
1
Ägg (steg 3)
2
Vetemjöl (steg 3)
½
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis (oskalad) och koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och låt dem svalna.
Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka schalottenlök. Skölj och grovhacka spenat. Finhacka dill. Halvera citron. Skär halloumi på bredden i 2 cm tjocka skivor (2 per person).
Ta fram tre djupa tallrikar. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den ena. Blanda panko, Vitlöksflörter och en generös nypa peppar* i den andra. Lägg vetemjöl* [½ dl | 1 dl] i den tredje. Panera halloumi först i vetemjöl, sen i ägg och sist i panko.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme - tillräckligt med olja för att täcka botten av pannan. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene.
Blanda kokt potatis med crème fraiche [½ paket, 2P], senap, citronjuice [1 msk | 2 msk|, rädisor, schalottenlök, spenat, dill (spara lite till garnering), salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en medelstor skål.
Lägg upp potatissallad och halloumi på tallrikar. Garnera potatissalladen med resterande dill.