Panerad koljaburgare och tartarsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad koljaburgare och tartarsås

Panerad koljaburgare och tartarsås

med pommes och dill- och gurksallad

Burgare är perfekt helgmat som går hem hos hela familjen. Dagens variant är en panerad fiskburgare med extra lyxiga tillbehör som smakar helt fantastiskt. Vi vänder kolja i pankopanering och steker den gyllene och spröd i stekpannan medan vi ugnsrostar pommes. En smarrig sallad med gurka, dill, fänkål och äpple blir ett perfekt tillbehör och fisken får sällskap av salladsblad och en hemmagjord tartarsås med majonnäs och syltad schalottenlök i varma briochebröd.

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Dragon

1 st

Schalottenlök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

1 st

Sallad

1 st

Äpple

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

100 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Fänkål

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5723 kJ
Energi (kcal)1368 kcal
Fett69.4 g
varav mättat13.2 g
Kolhydrater132.9 g
varav socker26.1 g
Protein54.3 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Sylta schalottenlök
2

Finhacka schalottenlök och dragon.

Blanda schalottenlök, dragon, vitvinsvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Ansa sallad och separera och finhacka salladsblad. Blanda dem med olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Ställ åt sidan.

Grovhacka gurka och dill.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].
Halvera fänkål [1/2 st, 2P] och använd en potatisskalare för att skala på längden. Finhacka innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.

Blanda äpple, gurka, fänkål, en skvätt citronsaft, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en skål och ställ åt sidan.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Häll panko i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Under tiden, dela bröd på mitten och bre smör [1 msk | 2 msk] på varje halva. Placera bröd direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda majonnäs och syltad schalottenlök till tartarsås precis innan servering.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Bre tartarsås på briochebröd.

Toppa med panerad fisk och salladsblad.

Lägg upp fiskburgare, gurksallad och pommes på tallrikar.

TIPS: Servera eventuellt med en klick ketchup att doppa i!