Burgare är perfekt helgmat som går hem hos hela familjen. Dagens variant är en panerad fiskburgare med extra lyxiga tillbehör som smakar helt fantastiskt. Vi vänder kolja i pankopanering och steker den gyllene och spröd i stekpannan medan vi ugnsrostar pommes. En smarrig sallad med gurka, dill, fänkål och äpple blir ett perfekt tillbehör och fisken får sällskap av salladsblad och en hemmagjord tartarsås med majonnäs och syltad schalottenlök i varma briochebröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Dragon
1 st
Schalottenlök
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
500 g
Potatis
1 st
Sallad
1 st
Äpple
1 st
Gurka
1 portionspåse
Dill
100 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Fänkål
½ st
Citron
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Finhacka schalottenlök och dragon.
Blanda schalottenlök, dragon, vitvinsvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.
Ansa sallad och separera och finhacka salladsblad. Blanda dem med olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka gurka och dill.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Halvera fänkål [1/2 st, 2P] och använd en potatisskalare för att skala på längden. Finhacka innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.
Blanda äpple, gurka, fänkål, en skvätt citronsaft, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en skål och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Häll panko i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Under tiden, dela bröd på mitten och bre smör [1 msk | 2 msk] på varje halva. Placera bröd direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Blanda majonnäs och syltad schalottenlök till tartarsås precis innan servering.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Bre tartarsås på briochebröd.
Toppa med panerad fisk och salladsblad.
Lägg upp fiskburgare, gurksallad och pommes på tallrikar.
TIPS: Servera eventuellt med en klick ketchup att doppa i!