Den krämiga chili cheese-såsen med matlagningsgrädde, goudaost och jalapeno i dagens recept är så god att vi nästan skulle kunna äta den på egen hand! Men oroa dig inte, kvällens middag består också av kyckling som vi panerar i panko och vår egen kryddblandning Hello Sunrise och steker till gyllene perfektion. Som tillbehör serverar vi en härlig grönsallad med rädisor och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Lök
100 g
Romansallad
1 st
Tomat
75 g
Rädisor
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ st
Jalapeno
25 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
2 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda Hello Sunrise och panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Grovhacka sallad och tomat.
Skär rädisor i tunna skivor.
Riv lök grovt.
Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].
Blanda sallad, rädisor och tomat i en stor skål.
Vänd ner salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med grönsaker precis innan servering.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek riven lök i 3–4 min, eller tills mjuk.
Tillsätt Mamas Favorit [1/2 påse, 2P] och stek i 30 sek.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], gouda, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och jalapeno. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Lägg upp kyckling, sås och sallad på tallrikar.