topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad sej

Panerad sej

med apelsinsallad och pommes

Hur låter hemgjorda fiskpinnar och hemgjorda pommes till middag? Här kommer ett enkelt recept i fish-and-chips-stil som steg-för-steg guidar dig så du lyckas galant med dessa favoriter. Servera med en uppfriskande sallad på apelsin och kålmix samt senapsaioli. Det här är alltså riktigt gott, om vi får säga det själva!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Fisk
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

4

Vitlöksflörter

1

Körvel

12

Senap

(Innehåller Senap)

500

Potatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Apelsin

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)691 kcal
Energi (kJ)2892 kJ
Fett29.11 g
varav mättat3 g
Kolhydrater75.47 g
varav socker15.9 g
Protein33.86 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Medan pommesen är i ugnen, skär bort apelsinskalet och grovhacka fruktköttet. Finhacka körvel [1/2 påse, 2P]. Dutta fisken torr med hushållspapper och skär i 2 cm breda bitar på en separat skärbräda.

Panera sej
3

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Vänd fisken först i ägg*, sedan i pankon. Pressa lite extra så att paneringen fastnar. Lägg fisken på en tallrik och ställ åt sidan. TIPS FÖR 4 PERS: Fördela pankomixen i två djupa tallrikar och panera fisken i två omgångar. På så sätt blir inte pankon för fuktig efterhand.

Stek sej
4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisken i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta och gyllene. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

Förbered sallad & sås
5

Medan fisken steks, blanda apelsin, strimlad salladsmix, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. 

Blanda aioli, senap och körvel i en liten skål. 

TIPS: Tillsätt extra senap om du gillar smaken!

Servera
6

Fördela pommes, panerad sej och apelsinssallad mellan era tallrikar. Servera med senapsaioli vid sidan av.